Pasta: Anemonlu Nişan Pastası

tuzla butik pasta

İki çiçek var, çalışmaktan hiç sıkılmadığım. İlki şakayık ikincisi ise anemon...
Aslında, lavantalar, güller, ortancalar da güzel ama bu iki çiçekte çok özel bir şey var, o da tek başına bir pastayı muhteşem hale getirmeleri. Ek çiçekler olmaksızın pastanın görüntüsünü uçurabilmeleri.


tuzla butik pasta

Bunun ne önemi var derseniz...

Butik pastacılıkta, bir pasta tasarımına dahil olan bir çiçek ücreti oluyor. İkinci bir çiçek ya da yanına eklemeler oldukça, butik pastacının uğraşacağı saatler arttıkça ücreti değişiyor. Şahsen, sonuna kadar haklılar bunu yapan arkadaşlar, biliniz. Ben ki bir çiçekle 2 gün uğraşan insan, bu hareketi sonuna kadar destekliyorum :) Yoksa, bazı müşteriler mesela sizden şunu isteyebiliyor: Üstünde 10 tane gül 1 tane orkide olsun, fiyatı da  ... olsun. (Bahsettiği fiyat, sizin maliyetiniz bile değilken o bir de emek ücreti almayıp kar elde edebileceğinizi dahi düşünüyor.) Ne zaman böyle bir müşteri ile karşılaşsam ona şöyle demek istiyorum; "Sizin ücretiniz kaç tl? Hımm, ben şimdi sizin İnsan Kaynakları Departmanınız ile bir görüşeyim, bence bunun 1/3'ü bu iş için kafi!" :)

Yol yordam bilmeyen insan hallerini geçersek... İşte dünya gözü ile görebileceğiniz en naif nişan pastalarından biri:

tuzla butik pasta


Nişanınız, sözünüz varsa siz bir düşünün derim. Sevgiyle kalınız...



Yorumlar

  1. Geri gelmene çok sevindim sonunda :) O güzel pastalarını burada da paylaş. Buradan da ulaşsın insanlara. Ellerine sağlık, dünyaya güzellikler getiren ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Sinem'cim, hepimizin öyle olsun. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar